Sascha Devos

Sobukan Herselt
Lid sinds: 01/05/2010

Wat was je motivatie om te starten met deze gevechtskunst?

Mijn liefde en respect voor Japan. Ik wou meer te weten komen over de disciplines en verdediging die de oude samoerai kregen in de EDO-periode.

Wat vind je het leukste om te doen?

Mijn favoriete discipline is Kendo.

Wat vind je het leukste om te zien?

Kendo

Wat wil je nog meegeven aan onze lezers?

Als je interesse hebt in Japan en je wil wat bijleren over de Japanse krijgskunsten en disciplines dan ben je hier zeker aan het juiste adres. Als je een goede en gedisciplineerde gevechtsport zoekt is deze vereniging zeker de moeite waard!

Profiel update - december 2013

Zoals elk jaar leerde ik nieuwe technieken en heb ik ook meer details geleerd in deze zodat ik ze beter kan uitvoeren.
Ik wil graag aan zoveel mogelijk trainingen deelnemen zodat ik nog veel kan bijleren.

Profiel update - november 2014

Ik zit nu ongeveer een viertal jaar bij Takeda Ryu Sobukan Herselt. Er is geen enkele dag gepasseerd dat ik dacht "Dit is saai". Je hebt vele leuke trainingspartners en sensei zodat elke training een interessante ervaring wordt. In 4 jaar tijd heb ik zoveel geleerd en leer elke les nog steeds bij. Ik ben zeer blij dat ik Takeda Ryu Kobilza Ha heb gevonden. Het is een zeer grote aanrader als je een gevechtsport wilt doen met variaties, discipline en de liefde voor Nihon (Japan). Elke jaar zijn er een aantal stages "trainingskampen" in het buitenland. (Nederland, Spanje, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk) Op elke stages leer je vele leuke en interessante mensen kennen die je kunnen helpen om je niveau hoger te brengen. Na de trainingsstages is het altijd een feest! Dus als je geïnteresseerd bent of je bent achter een gevechtsport aan het zoeken raad ik Takeda Ryu Kobilza Ha echt aan.

Profiel update - oktober 2015

Elk Jaar is mijn motivatie ''The Same''. Mijn liefde voor Japan en al de leuke mensen waar je mee kan trainen.
Ik ben benieuwd naar de nieuwe technieken die we gaan ontdekken.

Profiel update - oktober 2016

Elke jaar wordt Takeda Ryu Kobilza Ha een groter deel van mijn leven. De sfeer en de omgang is echt geweldig! Elk jaar leer ik nieuwe dingen bij, leer ik mijn fouten kennen, wil ik alleen maar beter worden. Het is niet alleen maar een hobby met medestudenten meer, maar het is een levenswijze en familie geworden. Echt een sport dat je met opgeheven hoofd kunt komen doen en doorverwijzen. :-)

 Profiel update - oktober 2017

Zoals elk jaar is en blijf Takeda Ryu mijn grootste liefde. Ik ga nu mijn 7de seizoen in en ik doe het met steeds meer en meer plezier.
Nu ik uiteindelijk na een lange reis mijn eerste zwarten banden heb gehaald begint het echte werk pas. Ik kijk er enorm naar uit! Op naar mijn volgende doelstelling, HOSA!! (Assistentschap). Iedereen die dit leest! Kom gerust eens meedoen! Iedereen heeft een hechte band en we ontvangen je met open armen! Hoe meer zielen hoe meer vreugd en met hoe meer leden je kunt trainen. 
Zoals good old uncle sam says in the US “WE WANT YOU” to join our family!

Profiel update - oktober 2018

Ik ervaar de overgang van leerling naar assistent positief! Het geeft mij een andere kijk op de technieken en het leert jezelf ook kritischer omgaan met jezelf en hoe ik alles uitvoer. Je hebt een inzicht van fouten bij andere mensen die jezelf misschien nooit maakte. Waar je dan dieper kunt op ingaan om je eigen kennis te testen en je leerling weer kunt verder helpen. 

Het was een groot jaar voor me! Van student naar Hosa (assistent). Iik heb veel nieuwe dingen geleerd over mezelf en de technieken. Tevens mijn laatste Kyu examen afgelegd bij mijn eigen Sensei, dat is een mijlpaal!  Zoals elk jaar is de klik en de sfeer tussen iedereen, geweldig!

Profiel update - oktober 2019

Na een leerrijk seizoen als Hosa heb ik meer dan mijn doelstelling behaald. Tijdens de internationale stage in Niederoblarn (Oostenrijk) kon ik met verschillende trofeeën in verschillende disciplines huiswaarts keren.
2 maal een 1e plaats, 2 maal een 2e plaats en de Sobudo beker voor Dan graden.
Deze laatste was voor mij totaal onverwacht! Beter nog, dit is de eerste voor Sobukan Herselt!

In het verloop van de stage heb ik ook de examens voor 2e Dan Aikido en 1e Dan Jodo afgelegd, waardoor ik afscheid heb mogen nemen van mijn laatste "gekleurde" gordel.
Dus vanaf nu full fledged (volwaardig) Black Belt in al onze basis disciplines. Op naar een volgend hoofdstuk: Sensei

Ps: De Sobudo trofee staat thuis op een goed zichtbare plaats # TROTS!!! 

Profiel update - oktober 2020

Hoe heeft de Covid 19 Situatie/Lock down jou Budo beleving/weg beïnvloed?

Het hele covid 19 gedoe, heeft een grote impact gehad op mijn budo carrière.
Tijdelijk niet meer kunnen gaan trainen, geen zomerstage waar ik elk jaar naar uitkijk.
Zo heb ik dit jaar helaas niet kunnen gaan voor 3e Dan’s die noodzakelijk zijn voor men verder stap om leraar (Sensei) te worden in onze federatie.
Deze setback gaat me zeker niet tegen houden!
Daarom is het belangrijk om steeds mijn best te blijven doen en volgende keer te proberen.

 

Profiel update - oktober 2022

Hoe was je ervaring om terug op de mat te staan na de COVID pandemie?

Na enkele jaren niet meer te kunnen trainen was de terugkomst op de mat zeer welkom. Ik heb Takeda erg gemist. Het even terug strugglen om de benamingen terug boven te halen van alle technieken...

Maar eens dat we terug in de groove waren kwam alles zeer snel terug! Ben blij dat ik nu terug kan werken aan alles en voor sensei kan gaan.

Haiku - Veel lange dagen veel ziekte. Kwam zonneschijn door wolken met een oplossen. Vallende lichamen op de mat.

 

Klik op de gewenste locatie voor meer info:

  1. Sobukan OLEN
  2. Sobukan HERSELT

 

Takeda Ryu Kobilza Ha   Takeda Ryu Kobilza Ha