Kody De Roovere

Sobukan Herselt
Lid sinds: 01/05/2010

Wat was je motivatie om te starten met deze gevechtskunst?

Ik ben altijd geïnteresseerd geweest maar nooit de juiste gevechtskunst gevonden tot ik Takeda ontdekte.

Wat vind je het leukste om te doen?

Aikido

Wat vind je het leukst om te zien?

Iaido

Wat wil je nog meegeven aan onze lezers?

Kurt sensei is iemand die erg veel geduld heeft.

Profiel update - november 2014

Na 5 jaartjes dacht ik dat ik er al wel iets van zou kunnen. Maar telkens zijn er enkele details die aan me ontsnappen waar ik nu begin op te letten.

Profiel update - oktober 2015

Sinds de stage in Wenen heb ik mijn 1e Dan Aikido behaald. Sindsdien gaat er een deur naar een nieuwe ervaring open. Ik ben benieuwd naar wat het nieuwe seizoen met zich mee brengt.

Tevens heb ik ook voor de eerste maal de mogelijkheid gekregen om met een katana te snijden: AWESOME!!! Ik kan haast niet wachten om nogmaals te kunnen snijden…

Profiel update - oktober 2016

Tijd voor de tweede deur die reeds is opengegaan. 1ste dan Iaido behalen en dit jaar een wedstrijd van Iaido batto giri mee kunnen deelnemen. Het was een zeer fijne en interessante ervaring die meerdere keren mag voorvallen.

Veel informatie mogen opnemen dit afgelopen seizoen. Ik kijk er al naar uit voor de uitdagingen die me dit jaar gaan voorvallen.  

Profiel update - oktober 2017

Vorig seizoen had ik niet veel tijd met de drukt op het werk. Desondanks heb ik veel bijgeleerd van Sensei Kurt en Sensei Tom. Zij hebben me niet gespaard om me uit te dagen en om mezelf te verbeteren. Deze krijgskunst blijft me verrassen op vlak van informatie die onuitputbaar blijkt te zijn.
Sinds ik deze krijgskunst begon is mijn kijk op het leven veranderd in het opzicht dat ik waakzamer maar ergens ook rustiger ben kunnen worden. Het heeft me ook zeer trouwe en goede vrienden opgeleverd die ik niet kwijt wil.

Profiel update - oktober 2018

Ik ben zeer toffe ervaringen aan het opdoen, mijn verantwoordelijkheid is groter geworden. Er is een volgende uitdaging zich aan het voordoen en die gaan we tegemoet om ze te voltooien. Spijtig genoeg was mijn werk vorig seizoen de grootste drempel die ik moest overkomen. Desondanks weer een leerzaam seizoen vol met leerrijke momenten gehad. De stage dit jaar zat vol met uitdagende toernooien en leuke mensen. Ik heb nu ook de grote stap gezet in de wereld van leraren en assistenten. Ik ben nu één van de assistenten in Sobukan Herselt.

Profiel update - oktober 2019

Sinds ik Hosa ben geworden zijn er verschillende uitdagingen bij gekomen die ik met veel plezier aanpak! Ondertussen weer veel bijgeleerd om dingen te kunnen onderrichten aan de medestudenten. Jammer genoeg spelen de werkomstandigheden/uren parten om dit ten volle te kunnen doen. Zodoende ben ik afgelopen seizoen niet naar een stage kunnen gaan. Maar dit wil niet zeggen dat ik er niet aan gedacht heb.

Dus nu hopelijk volle bak er tegenaan en momenten inlassen van intensief trainen zodat we de volgende stap kunnen maken in mijn Budo carrière 

Profiel update - oktober 2020

Hoe heeft de Covid 19 Situatie/Lock down jou Budo beleving/weg beïnvloed?

Het was zeer spijtig om ineens te moeten stoppen vanwege de lock down. Het geeft me een raar gevoel dat je niet naar de Dojo kan gaan wanneer je wil trainen.
Al zeker vermits ik wat minder tijd heb wegens andere verplichtingen momenteel. Ook hebben we geen examens kunnen doen op het einde van het seizoen.
Zo is mijn doel om de examens af te leggen voor de disciplines waar ik nog geen 1e Kyu in had in het water gevallen…
Ik had me het einde van het seizoen anders voorgesteld.
Maar uitstel is geen afstel…
 

Profiel update - oktober 2022

Hoe was je ervaring om terug op de mat te staan na de covid pandemie!?

De pandemie heeft zijn effect gehad op het uithoudingsvermogen, of dit is een makkelijk excuus :-) Voor dit jaar ga ik proberen er weer goed in te vliegen. Zeker om de graden te behalen die ik 3 jaar geleden meende te halen. Na een lange hiatus, ben ik extatisch om weer terug te komen trainen!

 

Klik op de gewenste locatie voor meer info:

  1. Sobukan OLEN
  2. Sobukan HERSELT

 

Takeda Ryu Kobilza Ha   Takeda Ryu Kobilza Ha