Beau Mattheus

Sobukan Herselt
Lid sinds: 03/10/2021

Wat was je motivatie om te starten met deze gevechtskunst?

Mijn andere hobby, Basketbal was ik beu. Ik ben dan gaan zoeken in een andere richting. Ik had interesse in het stokvechten (Jodo), wat ik zelf al wat probeerde in onze tuin thuis. Maar het is toch leuker om dit onder begeleiding te trainen. Zo ben ik bij Takeda Ryu terechtgekomen.

Wat vind je het leukste om te doen?

De slagtechnieken met de Jo.

Wat vind je het leukste om te zien?

Ze trainen soms bij ons ook met “zachte” trainingswapens. Daar mag je elkaar mee raken zonder dat het pijn doet. Als er dan een gevecht wordt geoefend met twee tegen elkaar is dit altijd veilig. Zeker wanneer er gevorderden tegen mekaar bezig zijn gaat het er soms stevig aan toe.

Wat wil je nog meegeven aan onze lezers?

Kom gerust eens langs bij onze Dojo om te zien hoe we trainen.

Profiel update - oktober 2022

Wat vond je van je eerste seizoen op de tatami !?

Het eerste seizoen was echt indrukwekkend! Al die Japanse woorden en benamingen, die verschillende technieken. Maar vooral de Randori's. In het begin vond ik dit zo spannend want ik werd overweldigd door al die snelle bewegingen en die vele mogelijkheden. Maar uiteindelijk begon ik het te snappen en kan ik zelfs een paar keer winnen! Het gevoel dat je dan krijgt is onbeschrijfbaar! Verder keek ik ook altijd uit naar de training en kon ik in geen betere groep belanden. Dit was dus een fantastisch eerste seizoen voor mij en ik hoop er nog vele te mogen doen!

 

Klik op de gewenste locatie voor meer info:

  1. Sobukan OLEN
  2. Sobukan HERSELT

 

Takeda Ryu Kobilza Ha   Takeda Ryu Kobilza Ha