Kendo - Sobukendo - Kenjutsu

Het Kendo dat nu onderricht wordt is een onderdeel van het complete zwaardmanschap (Kenjutsu). Door de snelle hantering van het zwaard verkrijgt men een verhoging van het strategisch inzicht en handelen.  

De bokuto (houten zwaard) is de basis waarmee je vertrekt en vormt bovendien de rode draad doorheen je ontwikkeling. Op de trainingen zal men niet enkel in contact komen met slag- en bloktechnieken. De leerling zal tevens leren om worpen toe te passen in een zwaardgevecht wat een unieke ervaring is.  

In onze school maken we geen gebruik van een bescherming zoals men die wellicht kent uit andere scholen. Tezamen met de vaardigheden en kennis van een goede vechter is de enige toegift op bescherming het gebruik van onze Fukuro-shinai. Oorspronkelijk een speciale bamboe stok gewikkeld in een katoenen hoes. (Vandaag de dag een kunststof variant.) De leerlingen worden zo gedwongen tot een grotere alertheid om hun zwakheden niet te vertonen.

 

 

De leerling zal tevens leren om de verschillende technieken toe te passen in verschillende soorten RANDORI (vrije oefeningen) en SHIAI (wedstrijdvormen). 

Hieronder een opsomming van verschillende SHIAI vormen in onze Kendo. 

  1. Kendo Fukuro Randori Shiai

 

Lees meer - Het doel van onze wedstrijden.
De betekenis van onze wedstrijdvormen.

Klik op de gewenste locatie voor meer info:

  1. Sobukan OLEN
  2. Sobukan HERSELT

 

Takeda Ryu Kobilza Ha   Takeda Ryu Kobilza Ha